Biblioteca Vie.

17:52 Posted In , Edit This 8 Comments »

“Biblioteca Vie” îşi propune să promoveze respectul pentru drepturile omului şi demnitatea umană, să atragă atenţia asupra diversităţii în toate formele ei, să stimuleze dialogul între oameni.

“Biblioteca Vie” funcţionează ca o bibliotecă obişnuită, având însă două aspecte importante: cărţile sunt fiinţe umane şi intră într-un dialog personal cu cititorul.

Cărţile din biblioteca vie sunt oameni reprezentând grupuri care se confruntă,sau se pot confrunta cu prejudecaţi sau stereotipuri (de gen, vârstă, educaţie, meserie, etnie, rasă, religie etc) şi care ar putea fi victime ale discriminării sau excluderii sociale, sau pot fi oameni cu poveşti care ar da cititorului o experienţă unică de învăţare în domeniul diversităţii.
Proiectul ” BIBLIOTECA VIE ” este o iniţiativă a Asociatiei A.R.T. Fusion, realizată cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin Programul Tineret în Acţiune. 

DE CE SA PARTICIPI ?

Pentru ca o sa cunoşti ” Carţi Vii” – oameni extraordinari care iti spun povesti reale!
Pentru ca de multe ori, diferentele dintre oameni duc la punerea de etichete, crearea de prejudecati, care in cele din urma duc la discriminare si excludere!
Pentru ca tu o sa “auzi cartile” şi o sa poti sa vezi altfel !

Cărţile din ” Biblioteca Vie ” sunt: poliţist, blonda, persoana cu dizabiliţăti, deţinut, funcţionar public, jurnalist, militar, elev olimpic, elev sportiv de performanta, rocker, profesor, medic, avocat, politician, scriitor, taximetrist, psiholog, activist de mediu, informatician… 

Eu voi fi bibliotecarul de serviciu joi, 6 mai,  intre orele 15.30 - 20.00.  Ma gasiti in sala mare a Primariei. :) 


8 inimi colorate:

Unknown spunea...

oooo bibliotecar de serviciu :> frumos :D

Ghidush spunea...

bibliotecara jujj b-)

frumos eveniment, iar avandu-te pe tine ca si bibliotecara pot spune ca e chiar adorabil ;x

Ghidush spunea...

bibliotecara jujj b-)

frumos eveniment, iar avandu-te pe tine ca si bibliotecara pot spune ca e chiar adorabil ;x

Александра spunea...

Scuzama ca nu am reusit sa-ti dau inca add pe mess pt a discuta cu tine despre caietul bloggerilor...dar am avut niste probleme cu pc-ul si inca am...nu stiu daca va ajunge pe la tine..nici la destinatar unde l-am trimis nu a ajuns inca...nu stiu ce sa zic..si eu am acum o perioada foarte incarcata...:(

Ioan-Cristian Barbu spunea...

azi am dat de bibliotecara Juju :>

un pic cam obosita.. in rest.. adorabila ca deobicei >:D<.. nota 5 din 5 :D:*

julie spunea...

un piiiic.
cam foarte obosita :)) am facut kilometrii pe metru patrat. :>
deci eu pot. :>
aveam niste ochiiii
x_x

Haiawatha spunea...

Am participat la 2 proiecte Biblioteca fie si sunt foarte tari...
Felicitari pentru chef si implicare!

cristina spunea...

eu am fost invitata(elev olimpic) si pentru ca am avut programul incarcat am zis ca merg numai vineri....vineri bunicii mele din sibiu i s-a facut rau si nu am mai mers...imi pare rau...cate am pierdut:))